Dziś przy leniwej niedzieli postanowiłam odwiedzić swój blog i przypomnieć Wam o swoim istnieniu.
Może nie mam nic nadzwyczajnego do zaserwowania ale właśnie ta pyszna pasta urozmaiciła mi kolację pewnej niedzieli znajdując miejsce na świeżo upieczonym chlebie mojej mamy.
Składniki:
- wędzona makrela (ok.300 g)
- 3-4 ogórki kiszone
- 2-3 łyżeczki chrzanu
- połówka cebuli
- 2-3 łyżki śmietany
- 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sok z połówki cytryny
- otarta skórka z połowy cytryny (opcjonalnie)
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Makrelę obieramy i przekładamy do miseczki
- Ogórki i cebulę drobno siekamy i łączymy z makrelą i z pozostałymi składnikami.
- Odstawiamy na pół godziny aby pasta się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz