niedziela, 29 stycznia 2012

Pasta z makreli z chrzanową nutą




Powracam w świat kulinarny robiąc przy tym bardzo małe kroki, prawie nie zauważalne.
Dziś przy leniwej niedzieli postanowiłam odwiedzić swój blog i przypomnieć Wam o swoim istnieniu.
Może nie mam nic nadzwyczajnego do zaserwowania ale właśnie ta pyszna  pasta urozmaiciła mi kolację pewnej niedzieli znajdując miejsce na świeżo upieczonym chlebie mojej mamy.

Składniki:
  • wędzona makrela (ok.300 g)
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  •  połówka cebuli
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z połówki cytryny 
  • otarta skórka z połowy cytryny (opcjonalnie)
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
  • Makrelę obieramy  i przekładamy do miseczki
  • Ogórki i cebulę drobno siekamy i łączymy z makrelą i z pozostałymi składnikami.
  • Odstawiamy na pół godziny aby pasta się przegryzła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz