poniedziałek, 15 sierpnia 2011

Lazur, winogrona i orzechy na sałacie



Tak sobie myślę, że chyba powinnam iść na jakiś kurs np. zarządzanie czasem :-) bo z niczym nie mogę ostatnio zdążyć, dni, godziny i minuty zbyt szybko mi uciekają, nie mam czasu dosłownie na nic. Tęsknię trochę za tamtym beztroskim okresem, gdzie mogłam się realizować w kuchni i smakować pysznych kulinarnych nowości, bo teraz mało co jem i mało co gotuję. Mam nadzieję że wkrótce się to wszytko unormuje i znajdę czas na przyjemności.
Wczoraj znalazłam czas na wino i pyszną sałatkę:-)

Składniki:
  • mieszanka sałat (jedna paczka) 
  • kiść ciemnych winogron
  • ser Lazur
  • orzechy włoskie
Dressing:
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól pieprz
Wszystkie składniki razem mieszamy.

Sposób przygotowania:

  Na mieszance salat ułożyć obrane orzechy, przepołowione winogrona i ser pleśniowy pokrojony w kosteczkę. Wszystkie składniki zalewamy przygotowanym dresingiem.


2 komentarze:

  1. Wspaniała letnia sałatka, bije od niej promieniami słońca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. proponuję też wersje w której zamiast winogron będą pomidorki koktajlowe do tego gorgonzola dolce, suszona żurawina oraz również orzechy włoskie. Pycha !

    OdpowiedzUsuń