Składniki:
- 150 g łososia wędzonego
- 4 naleśniki
- 200 g serka śmietankowego
- 1 awokado
- 3 łyżki soku z wyciśniętej cytryny
- zioła prowansalskie (do smaku)
- pieprz cytrynowy (do smaku)
- sól (do smaku)
Przygotowanie:
- W miseczce przyprawiamy serek śmietankowy solą, pieprzem cytrynowym i ziołami do smaku, następnie dodajemy sok z wyciśniętej cytryny.
- Awokado kroimy w drobną kostkę i dodajemy do przyprawionego serka i mieszamy
- Naleśniki smarujemy serkiem z przyprawami na środku układamy spory kawałek łososia i zawijamy w ścisłe ruloniki.
- Zawinięte naleśniki układamy obok siebie i chłodzimy w zamrażalniku przez 10 minut, a następnie przekrawamy ostrym nożem każdy rulonik na pół.
Sposób podawania:
Naleśnikowe mozaiki można podawać z ćwiartkami cytryny oraz z wasabi.
zapowiada sie bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńFantastyczna przekąska :)U mnie ostatnio królowała sałatka z awokado z wędzonym łososiem
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
zachwycająca kompozycja, a danie godne spróbowania :)
OdpowiedzUsuńŚliczne łososiowe mozaiki:) Trochę przypominają mi sushi maki z naleśników:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za miłe słowo, cieszę się, że spodobały Wam się moje naleśnikowe mozaiki, mam nadzieję, że także Wam zasmakują:-) Delikatessen mam podobne spostrzeżenia, faktycznie troszkę to przypomina sushi,przynajmniej z wyglądu:-) pozdrawiam Was serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńależ one niesamowicie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń