Składniki:
- 2 duże garście rukoli
- 1 gruszka
- 1 ser Camembert
- garść żurawiny
Dressing :
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżka soku z cytryny
- 2-3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- świeżo mielony pieprz
- sól
Przygotowujemy dressing: ocet balsamiczny mieszamy z olejem z orzechów włoskich, sokiem z cytryny, dodajemy musztardę i miód i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rukolę, kładziemy plasterki gruszki i kostki sera pleśniowego. Posypujemy wszystko żurawiną i polewamy wcześniej przygotowanym dressingiem.
Połączenie rukoli z gruszką jest równie wyśmienite jak rukoli z gorgonzolą i winogronami!
OdpowiedzUsuńA jeszcze gruszka z gorgonzolą w cieście francuskim. Kombinacji mnóstwo, a wszystkie pyszne :-)
P.S. Apetyczne i piękne zdjęcia!
Pozdrawiam,
Agatta
kuchniaodkuchni.blogspot.com