Wspaniała przystawka na wieczór przy lampce wina, można się rozkoszować idealnym połączeniem orzechów, sera, winogron i marzyć, marzyć, marzyć...
(ilość dowolna)
- winogrona (najlepiej bezpestkowe)
- ser pleśniowy typu Lazur
- pistacje
- orzechy włoskie
- Winogrona umyć, osuszyć.
- Ser rozdrobnić widelcem i oblepić nimi część winogron.
- Pistacje i orzechy włoskie osobno siekamy
i każde z nich osobno prażymy na suchej patelni.
Po uprażeniu przekładamy do dwóch miseczek. - W posiekanych wcześniej orzechach obtaczamy pojedynczo część winogron.
- Winogrona w orzechach i te bez niczego układamy na półmisek i od razu serwujemy.
Przepis pochodzi z tej strony.
Ekstra - wyobrażam sobie niebiański smak takiego połączenia, a i widok należy do tych mocno przyjemnych...:)
OdpowiedzUsuńLekka, lepszego przymiotnika nie mogłaś użyć faktycznie niebiański smak:). Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny:)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na przystawkę! Pięknie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńco za niesamowita przystawka! coś wspaniałego. Ah, niech tylko się znajomi zapowiedzą ;)
OdpowiedzUsuńcudne połączenie:D do tego lampka wina i jestem szczęśliwą kobietą:P
OdpowiedzUsuńKarolu! Wspaniały pomysł! Ja robiłam kiedyś podobne, ale z koziego sera w pistacjach i też były wyśmienite!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię:)
Dziękuję bardzo za miłe słowa i cieszę się ogromnie,że winogronowa przystawka Wam się spodobała. Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuń