środa, 18 maja 2011

Winogronowa przystawka w orzechach


Wspaniała przystawka na wieczór przy lampce wina, można się rozkoszować idealnym połączeniem orzechów, sera,  winogron i marzyć, marzyć, marzyć...


Składniki:
(ilość dowolna)
  • winogrona  (najlepiej bezpestkowe)
  • ser pleśniowy typu Lazur
  •  pistacje
  • orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
  • Winogrona umyć, osuszyć.
  • Ser rozdrobnić widelcem i oblepić nimi część winogron.
  • Pistacje i orzechy włoskie osobno siekamy
    i każde z nich osobno prażymy na suchej patelni.
    Po uprażeniu przekładamy do dwóch miseczek.
  • W posiekanych wcześniej orzechach obtaczamy pojedynczo część winogron.
  • Winogrona w orzechach i te bez niczego układamy na półmisek i od razu serwujemy.


                                                         Przepis pochodzi z  tej strony.

7 komentarzy:

  1. Ekstra - wyobrażam sobie niebiański smak takiego połączenia, a i widok należy do tych mocno przyjemnych...:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekka, lepszego przymiotnika nie mogłaś użyć faktycznie niebiański smak:). Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały pomysł na przystawkę! Pięknie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. co za niesamowita przystawka! coś wspaniałego. Ah, niech tylko się znajomi zapowiedzą ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. cudne połączenie:D do tego lampka wina i jestem szczęśliwą kobietą:P

    OdpowiedzUsuń
  6. Karolu! Wspaniały pomysł! Ja robiłam kiedyś podobne, ale z koziego sera w pistacjach i też były wyśmienite!
    Pozdrawiam Cię:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziękuję bardzo za miłe słowa i cieszę się ogromnie,że winogronowa przystawka Wam się spodobała. Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń