Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 4 jabłka
- mleko
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta rozmarynu
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżki curry
- sól i pieprz
- 4 łyżki oliwy
- mąka
Przygotowywanie:
Oczyszczone wątróbki moczymy ok. 1-2h w mleku, dzięki temu będzie ona delikatniejsza w smaku. Cebulę obieramy i kroimy w paski i smażymy na oleju. Jabłka obieramy, kroimy i dodajemy do cebuli oprószamy majerankiem i dusimy aż trochę zmiękną. Wątróbkę odsączamy i oprószamy pieprzem, majerankiem, cynamonem i curry. Obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzaną patelnie, smażymy z każdej strony, aż się zarumieni z każdej strony. Usmażone wątróbki przekładamy do jabłek i cebuli przykrywamy doprawiamy rozmarynem, solą, pieprzem i dusimy kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz