Tak więc rodzina została podzielona, bo jedni się zachwycali i zachwalali to danie, a drudzy mieli wyraźnie nieszczęśliwą minę. No cóż jeszcze się tak nie urodziło, co by Wszystkim dogodził :-)
Składniki:
- makaron tagliatelle.
- 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich
- 2-3 ząbki czosnku
- 80g. szynki parmeńskiej
- 150-200ml. śmietany 12%
- oliwa do smażenia
- ser pleśniowy (jaki kto lubi)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kawałeczki szynkę parmeńską i lekko zarumieniamy . Dodajmy posiekany czosnek i orzechy i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dolewamy śmietanę i dodajemy ser (pokrojony w dużą kosteczkę) i mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje, na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Ugotowany makaron polewamy sosem i gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz