Hmmm, kiedy przyjdzie znowu do mnie lato?
Przepis znalazłam na stronie "Bea w kuchni" i pamiętam że jak ujrzałam ten deser nie mogłam się oprzeć pokusie i go od razu zrobiłam jak pojawili się u mnie goście w domu.
Składniki:
- 200 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 180 g creme fraiche
- skórka z cytryny
- mus z sezonowych owoców (u mnie były truskawki
Przygotowanie:
- Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a lekko studzimy.
- Serek mascarpone mieszamy ze śmietaną i dodajemy do nich czekoladę i otartą skórkę z cytryny . Wszystko razem mieszamy.
- Wstawiamy do na przynajmniej 30 min. do lodówki w celu schłodzenia naszej masy.
Mus truskawkowy:
Przed podaniem naszego deseru na dno naczynia wlewamy naszą masę serowo czekoladową i polewamy musem truskawkowym.
Uwagę mam jedną, następnym razem zrobię w mniejszych pucharkach, bo te porcje choć pyszne, to nie do przejedzenia.
Wpisałam sobie ten przepis do ulubionych - wygląda... przepięknie:) a podejrzewam, że smakuje jeszcze lepiej! Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuń