Ja tą sałatkę wykorzystałam jako dodatek do dania o którym pisałam wcześniej czyli Kurczak z pieczoną brzoskwinią o waniliowej nucie. Coś tu się brzoskwiniowo zrobiło ;-)
Składnik:
- jedno opakowanie gotowej mieszanki sałat
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku
- 1 dojrzała brzoskwinia
- ser Parmezan
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 - 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta soli morskiej
- szczypta zmielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Mieszamy składniki sosu winegret, dodajemy posiekaną natkę oraz szczypiorek.
Mieszankę sałat układamy na półmisku dodajemy brzoskwinię i polewamy sosem winegret. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem Parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz